Sommer i Danmark eller udlandet? 3 grunde til at rejse ud, eller blive hjemme

Sommeren er en skøn årstid. Her har de fleste mennesker fri, og derfor er der rigeligt med tid til at lave det, der giver mest mening for den enkelte.

For nogle mennesker giver det mest mening at holde sommerferie i Danmark – andre vil hellere til udlandet. I det nedenstående finder du derfor tre gode grunde til at rejse ud og tre gode grunde til at blive hjemme. På den måde kan du forhåbentlig nemmere træffe den rette beslutning.

Derfor skal du rejse ud

Hvis du overvejer at rejse ud , men du mangler de sidste gode argumenter for at tage af sted, kan du roligt læse videre. Her finder du nemlig tre gode grunde til at pakke din taske og tage med den næste flyver til din drømmedestination.

1 - Vejret

Det er ingen hemmelighed, at det danske vejr er ret omskifteligt. Det gælder især om sommeren. Her kan du let finde både solbriller og regntøj frem mange gange i løbet af en dag. Derfor er der også mange danskere, der gerne vil afholde deres sommerferie et andet sted, hvor vejret er lidt mere stabilt, så at sige.

Du kan naturligvis opleve dårligt vejr, hvor end du befinder dig i verden. Men hvis du gerne vil sikre dig en generelt højere temperatur og udsigt til færre regnvejrsdage, kan det være en fordel at rejse ud.

2- Oplev en anden kultur

I Danmark synes vi ofte selv, at vi er forskellige, men det er vi faktisk alene om at synes. Når udefrakommende sociologer og andre samfundsforskere analyserer Danmark, kommer de gang på gang frem til, at vi er ret ens.

Det betyder derfor, at der sjældent er de store kulturforskelle på tværs af landet. Du kan naturligvis rejse til en anden del af landet, hvis du gerne vil opleve en anden del af Danmark, men det er sjældent, at du får et decideret kulturchok.

Hvis du derfor gerne vil opleve noget radikalt anderledes, kan du med fordel rejse til udlandet. Her kan du opleve en helt anden kultur. Både i forhold til samfundet, menneskerne, maden og meget mere. Det vil helt klart være en stor oplevelse.

3- Forandring fryder

For de fleste menneske er det vigtigt med en vis adspredelse. Derfor siger man også, at forandring fryder. Når du vælger at rejse ud, har du mulighed for at opleve noget helt nyt. Det er ofte også en hel begivenhed i sig selv bare at komme frem til rejsedestinationen.

Du får mødt en masse nye mennesker, og du får lavet noget, der adskiller sig markant fra din hverdag. Du får mulighed for at se steder, du ikke har set før og smage madretter, som du ikke har smagt før. Alt afhængig af din feriedestination, kan du ofte også prøve ting, som du aldrig har prøvet før. For eksempel dykning, bungee-jump eller noget helt tredje.

Derfor skal du blive hjemme

Måske tiltaler lange flyveture dig ikke særligt meget? Måske er du egentlig meget glad for Danmark, eller måske er økonomien bare lidt stram i år? Uanset grunden kan du heldigvis sagtens holde ferie i Danmark. I det følgende finder du derfor tre gode grunde til at blive hjemme i Danmark.

1 - Prisen

Hvis du har en stram økonomi, eller hvis du gerne vil spare år, kan du spare en del penge ved at blive hjemme i Danmark. Når du bliver hjemme, kan du nemlig spare de penge, som du ellers ville have brugt på hotel og fly. Det kan være et ganske anseeligt beløb, og derfor er det også udgiftspost, som du virkelig kan mærke, at du har sparet.

2- Miljøvenlighed

Det er ikke nogen hemmelighed, at turisme er en af de mange årsager til klimakrisen. Det skyldes især det brændstof som henholdsvis fly og biler bruger på at komme frem til destinationen. Hvis du derfor går meget op i miljøvenlighed, kan det være en god idé at holde ferie i Danmark, hvor du ikke skal bruge så meget brændstof for at komme fra A til B.

3 - Bliv klogere på dit eget land

Når du holder ferie i Danmark, har du mulighed for at besøge steder i Danmark, hvor du aldrig har været. Danmark er nemlig sprængfyldt med spændende historie, flotte slotte og betagende natur. Derfor er der rig mulighed for at lære meget mere om dit eget land, når du holder ferie i Dammark.

Ligesådan finder du også mange forskellige forlystelsesparker og badelande i Danmark. Derfor kan du sagtens få arrangeret en ferie, hvor du får oplevet en helt masse – helt uden at rejse uden for landets grænser.

Menu
Top