4 gode tips til at finde den helt rigtige våddragt til dit barn

Sommeren står snart for døren og det kan selvfølgelig kun betyde, at du skal en tur på stranden med ungerne. Men som de fleste ved, så er Danmark ikke kendt for at have de varmeste temperaturer altid og naturligvis gør det samme sig jo desværre også gældende for vandtemperaturerne. 

Men det er nu engang altså alligevel altid hyggeligt, at samle familien og tage en tur på stranden når vejret tillader det - så ungerne kan bade og lege i vandet. Hvis du eller dine børn synes, at vandet er lige koldt nok, så kan det være en god idé, at kigge efter en god våddragt til dit barn, så barnet kan bade og plaske i vandet alt det det vil. Med en våddragt får barnet nemlig stadig den dejlige fornemmelse af, at få vand på kroppen, men samtidig er våddragten med til, at barnet kan holde varmen i det ikke alt for varme vand. Smart, ikke? 

Hvad er en våddragt lavet af? 

Hvis du ikke allerede ved det, så er en våddragt lavet af neopren, som er et materiale lavet af syntetisk gummi. Neopren er fyldt med luftbobler og har på grund af luftboblerne derfor en god isoleringsevne og det gør, at materialet er meget fleksibelt. 

Våddragten kan også, sammen med neoprenen, være lavet af lycra, som er et meget elastisk materiale, hvilket betyder, at det kan strækkes meget og derfor er meget fleksibelt og sikrer en god pasform. Det betyder altså, at en våddragt har mange gode funktioner - den kan både holde dit barn varmt når det bader i det mindre varme vand og den hæmmer ikke barnet i dets leg og bevægelighed. 

Så hvis du nu tænker, at en våddragt til dit barn kunne være en god idé, så læs med nedenfor og få gode råd og tips til at finde den helt rigtige våddragt til dit barn, så I kan gå en god sommer i møde med en masse badeture på stranden. 

Tips til at finde den helt rigtige våddragt til dit barn 

1. Overvej først hvad våddragten skal bruges til. Er det til en tur på stranden eller en tur i svømmehallen?
Så er det to forskellige våddragter der gør sig gældende, da den våddragt dit barn skal have på, på stranden, typisk skal være en smule tykkere i neoprenen, da vandtemperaturen oftest er koldere udenfor, end i en svømmehal. 

2. Hvor længe skal dit barn være i vandet? Overvej med fordel, om våddragten skal bruges til en hurtigt dukkert i havet eller om det er meningen, at dit barn skal være i vandet længere tid.
Jo længere tid dit barn skal være i vandet, des tykkere skal våddragten igen være. Naturligvis så dit barn kan holde varmen så meget som muligt. 

3. Skal dit barn lege? Hvis dit barn skal i vandet og der er brug for, at dit barn kan bevæge sig meget frit og ubesværet, så er det en god idé at kigge på en våddragt med lycra, da det nemlig er meget elastisk og ikke forhindrer dit barn i, at kunne bevæge sig som det ønsker. 

4. Det kan være en rigtig god idé at overveje, hvorvidt lynlåsen på våddragten skal sidde foran eller bagpå kroppen. Fordelen ved at vælge en våddragt hvor lynlåsen sidder foran er, at dit barn selv kan tage den af og på, hvilket gør det en hel del nemmere for både dig og dit barn.
Det kan endda fremme følelsen af selvstændighed for dit barn, hvis det ikke er afhængig af, at du kan komme og hjælpe med lynlåsen, fordi den sidder bagpå. 

Nu skulle du gerne være blevet klogere på, hvilke overvejelser du med fordel kan gøre dig, når du står og skal vælge hvilken våddragt dit barn skal have til sommer.

Hvad enten det er en tur i svømmehallen eller en tur på stranden, så er der altså med garanti en variant af våddragter der passer til dig og dit barns behov. 

Menu
Top