Hvad koster det at fylde et badebassin?

Du kan godt regne med, at det er en dyr fornøjelse at fylde et badebassin op. Hvis du har en stor pool, hvor vandet ofte skal skiftes ud, så løber prisen hurtig op. Prisen afhænger af mange forskellige ting. Naturligvis kommer det an på størrelsen af bassinet, hvor i landet du bor henne og, hvor ofte poolvandet skal udskiftes.

Hvis du gerne vil vide mere om badebassiner, hvad det koster at fylde dem op og, hvordan man kan spare gode penge på vandet i sin pool, så læs med her. 

Cirkaprisen for en liter vand

Du kan regne med at betale ca 0,07 kroner for 1 liter vand i dit badebassin. Hvis du for eksempel har et badebassin på 10.000 liter vand, så koster det ca 700 kr. at få fyldt dit bassin op. 

Hvis du gerne vil spare penge på vand, så kan du vælge et mindre badebassin på et par hundrede liter vand. I de små badebassiner kan du for få kroner fylde bassinet op og endda genbruge vandet i poolen til for eksempel at få vandet blomster. Er du på udkig efter en lille svømmepool eller soppebassin til sommerhaven så tjek udvalget her.

Udskiftning af poolvandet

Hvis du ofte bruger dit badebassin, så kan du godt regne med at vandet skal udskiftes jævnligt. Hvor ofte du skal udskifte vandet i poolen afhænger af, hvor god du er til at rense det. Hvis vandet er begyndt at se grumset ud, så er det en klar indikator på, at det er tid til en udskiftning. 

Jo mindre dit badebassin er, jo oftere skal vandet udskiftes. I de helt små soppebassiner bør du skifte vandet ud dagligt, især hvis det står ude på de varme dage. I de små badebassin bruger man for det meste ikke kemikalier som klor og andet rensemiddel, ligesom man gør i de store pools. 

Varmt vand er dyrere end koldt vand

Når du fylder vand i dit bassin, så er det vigtig du ikke tænder for den varme hane. Varmt vand er nemlig dyrere end koldt vand og har en literpris på hele 0,11 kr. Det kan hurtig blive en dyr fornøjelse, især hvis bassinet skal fyldes op mange gange. 

Vandet bliver alligevel koldt på kort tid, når poolen står i haven, så det er penge lige ud af vinduet at hælde varmt vand i bassinet. Du kan spare mange hundrede kroner ved blot at tænde for den kolde hane i stedet for den varme.

Sådan kan du reducere dit vandforbrug 

Hvis du gerne vil reducere dit vandforbrug og på den måde spare gode penge, så er det vigtig at du passer godt på din pool. Det kræver ekstra tid og arbejde, men i sidste ende er det det hele værd, hvis ikke du vil betale en dyr vandregning.

Du kan for eksempel hjælpe ved at dække bassinet, når det ikke er i brug. På den måde sørger du for at skidt, nedfald og dyr ikke falder ned i bassinet og gør vandet beskidt. Det kan også være en god ide at snuppe en hurtig skyller under haveslangen, før man hopper i poolen, så man ikke tager græs eller jord fra haven med ned i vandet. Derudover er det naturligvis vigtig at rense vandet grundigt med filtre og rensemidler. 

Vandet i poolen skal renses

Hvis du har en stor pool i haven, så er det nødvendigt at du holder vandet rent. Hvis ikke du tilføre vandet kemikalier, så ender du med at betale i dyre domme for, at få det udskiftet. Vandet udenfor bliver automatisk beskidt når vi bader i det. Samtidig kan der dannes alger, bakterier og myg kan endda finde på at lægge æg i poolvandet. Der kan danne sig alverdens farlige bakterier i vandet, som kan gøre os alvorlig syge, hvis vi bader i det. 

Som før nævnt behøver du ikke rense vandet i det helt små soppebassiner, men hvis du har en stor pool så skal du huske at rense vandet. Det gør du for eksempel ved hjælp af klor, pumper, filtre eller rensemiddel. Hvis du er i tvivl, om vandet i din pool er rent, så kan du tjekke vandets pH-værdi. En sund pH-værdi i poolvand skal ligge mellem 7,0 og 7,4. Hvis pH-værdien er højere end 7,4 kan det være et tegn på for meget klor eller bakterier i vandet. 

En pumpe er vigtig for vandkvaliteten

Hvis du har en pool stående i mange år, så kommer du ikke udenom at skulle skifte vandet ud en gang imellem. Dog kan du forlænge vandets levetid ved, at bruge en god pumpe. Ofte følger der et pumpesæt med, når du køber et stort badebassin. 

En god pumpe kan rense 10.000 liter vand i timen. Det er vigtigt, at du har en pumpe, som passer til størrelsen på din pool. Hvis pumpen er for lille, så er den ikke effektiv nok til at rense alt vandet i en stor pool. Hvis pumpen derimod er for stor til poolen, så kan du komme til at overdosere klor i vandet, hvilket potentielt kan være skadeligt. 

Genopfyld dit bassin én gang i sæsonen

I Danmark er det ofte for koldt til at gå i poolen medmindre det er sommer. Derfor er det for det meste kun i sommersæsonen, at havesbassinet er i brug. Derfor kan du med fordel nøjes med, at udskifte vandet i din pool én gang om året. 

Når dagene igen bliver for kolde, så kan du tømme poolen for vand, og fylde den op igen med rent vand næste år. Du kan spare gode penge ved kun at fylde bassinet op én gang om året. Husk at hold øje med din vandmåler om sommeren for at sikre dig, at du ikke får en grim overraskelse på din næste regning. 

Menu
Top